onsdag 24. september 2008

Mais.

Vi har nydelig høstvær her for tida. Håper det holder noen dager til, slik at maisen rekker å bli moden. Vanskelig å vite når den er moden, men vi høstet den første for noen dager siden. Sønnen på 12 år synes det er gøy å høste, men ikke fullt så gøy å spise. Han smakte så vidt, men det falt visst ikke i smak. Har rundt 10 stk. til, men det spørs om de rekker å bli modne. Lurer på hva som er vanlig, men her kommer det kun èn mais pr. plante.


Må prøve å få tak i noen pallekarmer til neste år, jeg skulle gjerne ha dyrket litt grønnsaker. Spurte hos Byggmakker tidligere i sommer, men der kunne jeg ikke kjøpe. Vi har et område mot naboen som vi skal lage en mur og fylle ut, og det er der jeg har planer om å dyrke grønnsaker/urter.

Merker godt at kveldene er kortere nå. Etter det vanlige med middag, hjelpe til med lekser osv., er det ikke så mye tid igjen før mørket kommer sigende.

Strever med å lage lysbildefremvisning, men får det ikke til. Får prøve litt mer i morgen.

 

4 kommentarer:

 1. Har høstet mine. Regnet med at det var for kaldt til noe mer modning nå. Barna mine er visst mer glad i grønnskaer enn dine, for det gikk ned på høykantet. De små jeg høstet var nesten best. Minimais som kunne spises rå - hele greia. Jeg fikk to mais på hver stilk. Sorten heter Indian summer. Ganske dekorativt bladverk og.

  SvarSlett
 2. Flotte mais du har fått, det har vært en god sommer for maisdyrking.

  SvarSlett
 3. Siden vi har så fint vær for tida, lar jeg de stå litt til. Tenkte at de måtte bli gule før de kan spises.

  SvarSlett
 4. Ja det er søren meg så vanskelig å vite. Mine har ca 1 eller 2 pr stilk. Men de er mye mindre enn dine!! Og jeg har heller ikke høstet de enda. Det er jo sommertemperaturer enda her.

  SvarSlett