søndag 2. august 2009

4 nydelige kattunger.

Vi har en katt som har kommet og gått hos oss siden før jul. Vi har ikke klart å finne eieren og pusen tror nok at den bor hos oss. Vi skjønte jo etter hvert at katten var drektig, og den kom til oss da den skulle føde. Nå er ungene 3,5 uker og de er jo bare helt nydelige. Må prøve å få gitt de bort til noen snille folk, men ser at avisene er fulle av annonser om kattunger som gis bort, så det blir ikke lett. Vi har katt selv, og den ikke glad i denne "inntrengeren". Men det virker som hun skjønner at det er kattunger, for hun lar de være i fred.

Vi har prøvd å gi kattungene litt fast føde, men de virker ikke veldig interessert. Har kjøpt tørrfor på en dyrebutikk og de mente at det ikke var nødvendig å bløte det. Prøvde også med litt våtfor og det var de litt mer interessert i. Er det noen som har tips om hva jeg bør gi de av mat, eller andre tips når det gjelder kattunger, så setter jeg pris på det. Vår katt er sterilisert, så vi har ikke hatt kattunger før.
Og er det noen som bor i nærheten som har lyst på en av disse kattungene, er det bare å ta kontakt.

9 kommentarer:

 1. Herlighet så vakre! Har lyst på, men skal ikke ha :)

  Da vi hadde kattunger bløtet vi opp foret i begynnelsen. Ga de også våtfor, og det gikk greit. Litt kokt fisk er også noe de liker og fort begynner å spise.

  Det finnes kattefora du kan spørre i, om du trenger hjelp, men kattungene begynner nok å spise når de bare har fått smaken på mat :)

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 2. Hei hei.
  Helledussen! Hadde jeg fått lov av min mann hadde jeg gjerne tatt en av de.. sukk. Men vi har jo to fra før da.

  Hvis du går inn på katteprat.no som er et supert forum kan du få masse hjelp der.

  Et tips er å sette en pris på kattungene så folk tenker seg litt om. Og husk at det ikke er lov å overlevere dem før de er 12 uker etter norsk lov..

  SvarSlett
 3. Åh, så søte :)
  Bløt opp foret så går det greit..

  SvarSlett
 4. åååååå *smelte*

  guri så fine de var, så heldig du er som har slike små utsøe skapninger tumlende rundt :D
  Håper du finner noen nye eiere til de.

  Da har jeg satt deg inn på hageblogger-listen, hyggelig at du vil være med :)

  SvarSlett
 5. Nei men helledussen noe så nyyyyyydelig:-) Jeg er dessverre allergisk så jeg kan ikke overta noen av dem.......

  SvarSlett
 6. Åå for noen nydelige nøster!!!! Har to og bor litt langt unna, hvis ikke....... Min Mia var bare 8-9 uker da hun kom til oss (ALT FOR TIDLIG) og hun kunne verken spise eller drikke av skål. Kjøpe kattemelk som eg dyppet fingeren i og fikk henne til å slikke, og snart drakk hun. Så fikk tørrmat og kokt fisk, og det tok ikke lange tiden før hun begynte å spise av fisken. Hun hadde ennå sugebehovet så hun begynte å suge på den ene poten sin, det gjorde hun lenge. Ennå når hun skal kose hender det hun suger på poten. Den andre katten vår lærte henne å vaske og stelle seg. Håper de alle får et godt hjem, bare vær nøye på hvem du gir de til :-)

  SvarSlett
 7. Ååå...noe så nydelig! Blir helt myk om hjerterøttene av slike bilder :) Jeg fikk et tips en gang om babymat på glass til kattunger som ikke ville spise. Jeg tenker imidlertid at det kan bli mye salt...? Hør med en dyrlege?

  SvarSlett
 8. Hej :D

  Jeg er på kig efter en sød katteunge til å ha som kosekat :)

  Har dere solgt katterne ??

  Kunne ikke finde din mail adresse,

  Så kanskje du vil svare på min Mail, sarah_nielsen_8660@hotmail.com

  Mvh Sarah

  Håber å høre fra deg :)

  SvarSlett
 9. Så vakre dine 4 bente var!
  De begynner ikke å spise fast føde før de er 4-5 uker, bløt opp litt kattungefor med kokt vann,gi de det når det er blitt lunket, så vil de begynne å spise det når de er klare for det.

  Et annet lurt tips ,sett en kasse med sand rett utenfor kassen de sover i så de må trå over den for å komme ut i verden, da vil du MYE enklere få renslige kattunger. Når du ser at de har forstått poenget med sanden og begynner å bruke den ,kan du sette den litt lenger unna,litt og litt ad gangen. De er som unger ,er det for langt....ja da går dt ofte galt.
  Du vil også høre høye mjau og mye leven når de leverer "varene" første gang , det er helt normalt.

  Lykke til med de små, du finner helt sikkert flotte hjem til de

  SvarSlett