søndag 7. desember 2008

Dagene flyr ...


Dagene flyr, og snart er det jul. Har så smått begynt å bake litt, foreløpig har det blitt krumkaker og brune pinner. Julegaver har jeg ikke kjøpt ennå, men begynner å få en del klart i hodet. Det er i grunnen det vanskeligste. Pleier å avspasere en dag fra jobben, og da tar jeg en runde i byen eller Sørlandssenteret for å handle julegaver. Utrolig hvor mye man kan få unnagjort når man starter tidlig på dagen.

Har tenkt å bake litt mer i morgen. Synes i grunnen det er koselig, men ofte kan det bli et tiltak når man har vært på jobb, spist middag, hjulpet guttungen med lekser osv. Da har jeg ikke særlig overskudd til å begynne med noe.

Tidligere i høst tok jeg inn amaryllisene som har stått ute i hagen i sommer. Skulle jo liksom potte de om ganske snart, men de står fortsatt på vaskerommet. I kveld så jeg at det har begynt å komme en knopp på den ene. Stakkars, den har ikke fått vann på lange tider. Må prøve å få gitt de litt ny jord i morgen. Fantastisk at det kan komme noe så fint ut av en slik løk. Naturen er fascinerende.

Ute i hagen er kristtornen på sitt fineste nå. Masse røde bær. Får ta med meg noen kvister til jobben, så vi får pyntet opp litt der også.

4 kommentarer:

 1. Jeg har blitt dødsbetatt av disse digre løkene som kommer med de mest fantastiske blomstene jeg har sett på lenge! .....tror jeg har anlegg til å bli hippegal:-)

  SvarSlett
 2. "Vi" - dvs fruen har tatt eneansvar nå! Skriver opp alle gaver vi gir til jul på liste! - Fra år til år! Slik kan gode gaveiedeer overføres til andre neste år! Noe nytt må dog puttes inn på lista etter som årene går!;-) Tidsbesparende!

  Den Krisstornen er en ønskegreie for meg - - men det er vel ikke gjort i en fei!!! Flott var i alle fall din!

  Ha en fin søndag Anita!

  SvarSlett
 3. Her er alle bærene spist opp av trostene, men kristtornen var veldig fin med masse bær.

  SvarSlett
 4. Er det noen som får kristtorn til å vokse i Oslo-området? Jeg har forsøkt mange ganger, men uten resultat.
  hilsen elu

  SvarSlett