Ja, ja..... Kommer nok til å bake de gamle, gode smørkjeksene etter oppskrift fra min mormor. De er en litt tynnere variant av kakemenn, men blir sprø og porøse. Kjempegode. Nå har formiddagen gått, og jeg har ikke fått bakt noenting.
Juleferie!
for 10 år siden
Sånn kan det gå når man prøver nye oppskrifter, men det har man vel i bakhodet og da gjør de ikke så mye om det blir mislykket, eller... Håper ikke gutten din ble for skuffet. Men hvordan smakte de? De kan jo være gode å spise selv om de så en smule slappe ut?
SvarSlettHehe......dette så veldig velkjent ut! Jeg er nesten norgesmester i mislykket kakebakst:-)
SvarSlettVet ikke hvordan de smakte. Fristet ikke noe særlig å prøve. Alt gikk rett i søpla. Ikke skjønner jeg hva jeg har gjort galt heller. De var fine helt til de hadde stått 5-6 min. i ovnen. Da klappet de sammen og rant utover.
SvarSlettDet er jo gjerne sånn at man går tilbake til de gamle og velprøvde oppskriftene. Men jeg synes det er morsomt å prøve noe nytt av og til, og som regel går det bra.
Hmmm... det der så ut som noe jeg hadde bakt. Ho-ho!!
SvarSlett(*Humre*) Jeg har vært på jakt etter en god oppskrift på hvite kakemenn i årevis - uten å lykkes. Går nok tilbake til de opprinnelige, selv om de blir for store og tykke...
SvarSlett(Vil ha dem flate og gode)
Det der kunne helt klart kommet fra mitt kjøkken, hihi...
SvarSlettHar en deilig oppskrift som jeg har fått av svigermor. Den er utprøvd og veldig godkjent.
SvarSlett125 gr smelta margarin
1/2 kg melis
3,5 dl melk
1 kg hvetemel
3 gr hjortesalt
1 ts vanniljesukker.
175 grader ca 10 min.